Aanvulling maatregelen 16 maart 2020

Aanvulling 16 maart, 16:00 uur: Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Maar vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw consumptie mee naar huis (niet ter plaatse opeten). Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.

Aanvulling 16 maart, 18:40 uur: Coffeeshops kunnen open blijven voor bestellingen die afgehaald worden. Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.

Naar aanleiding van de persbijeenkomst d.d. 15 maart 2020 reageren een aantal instanties vandaag op de genoemde besluitvorming. Een kort overzicht is hieronder te lezen.


Update 16 maart 2020 - 22:33 uur
De voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland, de heer J.A.H. Lonink, heeft besloten tot een nieuwe noodverordening.

Update 16 maart 2020 - 22:10 uur
De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft vandaag de eerder afgegeven noodverordening geactualiseerd en vastgesteld. Er kan nu worden gehandhaafd op de meest recente maatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd. In Gelderland-Zuid zijn vanavond de eerste controles al uitgevoerd om te controleren of iedereen zich aan de afgegeven noodverordening houdt.


Update 16 maart 2020 - 19:10 uur
In een TV-toespraak heeft minister-president Mark Rutte het land toegesproken over het coronavirus. De toespraak is terug te lezen via de website van de rijksoverheid of te luisteren via YouTube.


Update 16 maart 2020 - 18:40 uur
Naast eetgelegenheden mag ook de coffeeshop weer open voor het afhalen van drugs. Hiermee wil de overheid straathandel tegen gaan. Coffeeshops moeten dat wel logistiek kunnen regelen en ook alle hygiënemaatregelen in acht nemen die zijn voorgeschreven vanwege het coronavirus. Bezoekers moeten afstand houden en niet ter plekke gaan zitten roken. Bezorgen is niet toegestaan.


Update 16 maart 2020 - 17:00 uur
Stichting Roparun heeft vandaag besloten om de Roparun 2020 niet door te laten gaan.
Bron: www.roparun.nl


Update 16 maart 2020 - 16:33 uur
De gemeente Maastricht en de Provincie Limburg hebben moeten besluiten om Koningsdag 2020 niet door te laten gaan in verband met de impact van de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan.
Bron: Koningsdag2020.bezoekmaastrischt.nl


Update 16 maart 2020 - 16:17 uur
De EO, KRO-NCRV, producent Mediawater en gaststad Roermond zoeken momenteel naar een andere vorm om het paasverhaal, "The Passion" toch door te laten gaan heeft de EO bekendgemaakt. Vanwege de corona-maatregelen zal er geen publiek bij zijn en zal de processie niet doorgaan.
Bron: www.thepassion.nl


Update 16 maart 2020 - 16:10 uur
Zojuist heeft de Rijksoverheid een lijstje opgesteld met praktische tips hoe je moet omgaan met het coronavirus in de praktijk. Wat is precies 1,5 meter afstand? Hoe kan ik het beste nog mijn boodschappen doen? Kunnen kinderen nog buiten spelen? En hoe betuig ik mijn medeleven bij een begrafenis? 


Update 16 maart 2020 - 16:00 uur
De Rijksoverheid laat weten dat bezorgen en afhalen van eten in eetgelegenheden mogelijk blijft. Hierbij wordt geadviseerd om drukte te blijven vermijden, niet te dicht op andere mensen te gaan staan en de consumptie dient mee naar huis genomen te worden.


Update 16 maart 2020 - 15:15 uur
De ANKO, de branchevereniging voor kappers, adviseert alle ondernemers in de kappersbranche om ook hun salons tot 6 april te sluiten. De organisatie laat het volgende weten op haar website: "De ANKO heeft meerdere malen aan de overheid gevraagd om duidelijkheid voor de kappersbranche, maar dit nog steeds niet gekregen. Als branchevereniging hebben we de gezondheid van ondernemers en hun werknemers, onze verantwoordelijkheid naar klanten en het maatschappelijk belang in afweging genomen. Hieruit concluderen we dat we niet meer kunnen wachten op nieuwe overheidsrichtlijnen."